Premiär för Film@Forum

Vi har haft en intensiv vårvinter här på Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora. Ni som jobbar inom akademin kan säkert gissa varför. Precis. Ansökningstider. Trots att vi har en sådan generös donation från Birgit Rausing Stiftelse för Medicinsk Humaniora och en ambitiös medfinansiering från medicinska fakulteten, så behöver vi tillskott av externa medel för att bedriva alla de forskningsprojekt vi vill. Det är vardagen vid ett universitet i Sverige, det är vardag också för oss.

Extra härligt är det när beskedet om att ens ansökan kommit in åtföljs av något helt annat. Bio!

Den 5 mars kl. 17 är vi för första gången värdar för medicinska fakultetens enda (?) filmklubb: Film@Forum – förstås i nya fina Forum Medicum. Nu kommer såväl trappan som den stora bildskärmen i Forums foajé till nytta. Vi kommer att visa ”The Children Act” och sedan hålla i ett efterföljande samtal med inbjudna gäster. Då avhandlas frågor om barns självbestämmande i sjukvården, om ställföreträdarskap och somatisk tvångsvård och om möjligheterna att tacka nej till livsavgörande behandling.

Initiativtagare är Lars Hagander, Professor i barnkirurgi och folkhälsa och medarbetare vid BRCMH. Medverkar gör också Pia Dellson, läkare, poet och filmvetare och Elisabet Björklund, docent i filmvetenskap – båda också värderade medarbetare vid BRCMH.

Läs mer om de andra talarna under kvällen, om filmen, om hur du anmäler dig, och om att du behöver ta med dig en kudde att sitta på här: Film@Forum: The Children Act | Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora (lu.se)

Enligt uppgift har Film Forum redan blivit en ”snackis” vid medicinska fakulteten – och jag gör en kvalificerad gissning att det inte beror på att vi bjuder på popcorn…
Läs den trevliga artikeln på dagens Intramed (kudos Sofia B Liljedahl): Filmklubbsstart: Världspremiär på storskärm & popcorn, 5 mars i Trappan | Intramed

Inlägget postades i

Event Medarbetare Projekt

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *