Gästbloggare: Elinor Schad

Epione projektet

Flera av våra medarbetare här vid Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora har påbörjat forskningsprojekt redan under 2022. Men det tar ju tid att få snurr på dem. Elinor Schad, fil dr, leg. psykolog, universitetslektor i pedagogisk psykologi, är en av dem som lagt ner mycket tid på projektplanering inklusive etikprövning. För ett par veckor sedan fick hon grönt ljus för projektet Epione.

I den grekiska mytologin var Epione den helande gudinnan, som kom med smärtlindring. Ett passande namn för det projekt som Elinor själv beskriver så här:

“Den senaste tidens alltmer frekventa rubriker om arbetssituationen inom hälso- och sjukvården har inte gått oss förbi. Vi vill förstå vårdpersonalens arbetssituation på djupet och hur den kan påverka – nu och på längre sikt.

Vi leder ett projekt som undersöker hur nyutexaminerad vårdpersonal upplever sin arbetssituation och arbetstrivsel samt hur detta korrelerar med självomhändertagande, utvecklingen av empatitrötthet samt sekundärt trauma.

 Just nu söker vi dig som precis tagit examen från läkar-, psykolog-, sjuksköterske-, logoped-, fysioterapeut- eller audionomprogrammet. Under fyra år vill vi följa dig i ditt nya arbete.

Forskningshuvudman för projektet är Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora, Medicinska fakulteten vid Lunds universitet. Studien är godkänd av Etikprövningsnämnden. 

 Huvudansvarig forskare
Elinor Schad, fil dr, leg. psykolog, universitetslektor i pedagogisk psykologi
E-post: elinor.schad@psy.lu.se
Mer om mig i Lunds universitets forskningsportal: Elinor Schad — Lund University

Forskningshuvudman:
Martin Garwicz, Centrumledare BRCMH tillika professor i integrativ neurofysiologi
E-post: martin.garwicz@med.lu.se

Inlägget postades i

Medarbetare Projekt

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *