”En jättefin avslutning på 5,5 års studier. Jag är supernöjd och kommer rekommendera den till alla med något som helst intresse för läkaryrkets mer humanistiska sidor.”

Studenterna kliver ut i ett arbetsliv, och påbörjar sin karriär i en värld där värderingsbegrepp som ”Personcentrerad vård”, ”Jämlik vård”, ”Livslångt lärande”, ”Hållbart arbetsliv” pockar på uppmärksamhet. Studenter som läst Medicin som humaniora möter inte dessa värderingsbegrepp för första gången, inte heller begreppens faktiska innebörd i praktiken. Läs själva.

”Jag tror jag kommer ha användning av denna kursen under stor del av min karriär både pga de vi lärt oss/fått insikt i men också eftersom den väckte ett intresse som legat vilande länge. – – -Man fick mycket tankar om vilken läkare man vill bli, hur man bemöter människor bra. Och att inte bara se patienterna som diagnoser som det lätt blir när man ska pränta in alla symptom, läkemedel och diagnoser man kan på kort tid. Denna kursen kan man verkligen fokusera på patienten som människa. och läkaren som människa!”

”Fantastisk kurs. Mest engagerade kursledningen på hela utbildningen, som satt ihop ett program av främst litteratur och seminarier som är oerhört genomtänkt och som med säkerhet leder till eftertanke rörande det mesta som rör läkaryrket samt livet i stort.”

”Helt fantastisk kurs. Utan tvekan en av de bästa kurserna på hela läkarprogrammet. Efter att ha gått denna kursen känner jag mig mer ”well-rounded” som framtida läkare och jag ser verkligen fram emot, mer än någonsin att arbeta som läkare, efter att ha gått den här kursen. Stort tack!”

”Jag är verkligen positivt överraskad! Jag har lärt mig väldigt mycket som annars är svårt att sätta ord på. Jag önskar att man hade haft mer av denna typen av undervisning under hela läkarprogrammet. För mig var det första gången jag kände att jag verkligen hade möjlighet att reflektera över situationer jag varit med om under utbildningen. Jag tror att denna kursen kommer att hjälpa mig att bli tryggare i min yrkesroll och även en bättre läkare. Känner mig mycket tacksam över att jag har fått ta del av kursen.”

”Det var en fantastisk kurs att avsluta läkarprogrammet med och den överträffade mina förväntningar med råge. Jag har lärt mig mycket som jag inte tror att jag kommer att få lära mig under min fortsatta karriär samtidigt som jag har fått hjälpt att hitta tillbaka till lösningen och min mer kreativa sida. Tack!”

”Bästa kursen jag har tagit. – – – Det är mycket med mötet med patienter som kan kännas svårt. Att försöka sätta sig in i patientperspektiv med hjälp av litteratur bland annat kommer jag att försöka upprätthålla även efter denna kurs.”

Inlägget postades i

Studentutsagor

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *